Kom til kristen meditation

I Holme Kirke kl. 19.30 på følgende datoer:

4, juni - 11, juni - 18. juni - 25. juni

6. august - 13, august - 20. august - 27. august

Sognepræst Benedikte Vejlby Baggesgaard inviterer til kristen meditation torsdage i lige uger i Holme Kirke

Meditation er en del af en urkristen praksis. Meditation, bøn, stilhed og fordybelse er rensende og helende, også for kristne. Vi har brug for stilhed, hvile og eftertanke.

Stadigt flere går ned med stress, stadigt flere børn får adfærdsdiagnoser, og psykologerne ordinerer overskuelighed og enkelhed, struktur og simple-living. Meditation, bøn, stilhed og fordybelse praktiserede man allerede i urkristendommen. Som en vej til gudsnærvær og fokus i livet.

Sådan foregår det:

Før meditationen begynder vi hver gang med 20 minutters "musisk stilhed" fra kl. 16.40, hvor man lige så stille i løbet af de 20 minutter kan komme ind og sætte sig i kirken. Kl. 17 begynder vi med en guidet meditation - en komme til stede øvelse. Derefter fortsætter vi med en urkristen praksis, der hedder Lectio Divina - Guddommelig læsning. Her hører vi et kort bibelstykke, sidder i stilhed i 5 minutter og lader det hørte bundfælde sig. Derefter hører vi den samme bibeltekst  og sidder igen i stilhed med hvad der rører sig i hver enkelt. De gamle munke kaldte det at "tygge drøv" på bibelen. Til slut beder vi fadervor sammen og synger en salme.