Velkommen > Kunstudstilling

Kunstudstilling

Akvareller

Permanent udstilling af 6 akvareller af kunstneren Valdemar Foersom Hegndal (1916-2002) kan ses i Holme Sognegård.

Valdemar Foersom Hegndal har lavet de smukke glasmosaikker i Holme Kirke. Hegndal var fra 1949 lærer ved Jysk Kunstakademi og fra 1966 til 1990 ved arkitektskolen i Århus.

Ud over Holme Kirke har Hegndal udsmykket andre kirker i Århus området (Sønder Aarslev, Christianskirken, Mejlby og Vejlby kirker). Også uden for Århus har han udført en lang række kirkeudsmykninger. Hegndal var alsidig inden for kirkeudsmykning med bl.a. tegning af inventar, farvesætning af kirkerum, bibelhistoriske relieffer skåret i træ, alterudsmykning, malet kirkekunst og glasmosaikker.

Hegndal er også kendt for følgende skulpturer i Aarhus: Solhesten i Mindeparken, David på Aarhus Statsgymnasium, Legende børn i Rytterparken (granit), Pygmalion på Aarhus Universitet (relief), Mor og barn ved Aarhus Socialkontor (granit) og Ode til græsk vase på Psykiatrisk Hospital i Risskov (træskulptur).

Som kunstner var Hegndal optaget af lyset og søgte inspiration i både Vensyssel og Grækenland. Arbejdet med lyset kommer til udtryk i hans malerier og navnlig i glasmosaikruderne i mange kirker i Aarhus Stift og i det midtjyske.

De 6 akvareller, der kan ses på udstillingen er skænket af tidligere sognepræst i Holme Sogn, Thomas Jensen. Thomas Jensen fik i sin tid akvarellerne foræret af Hegndal, men har nu besluttet at forære dem til Holme Sogn, hvor de fremover vil udsmykke sognegården til glæde for mange.

Udstillingen åbnede officielt onsdag d. 11. marts 2015.

Undermenu